Cartea care m-a făcut mare – Un proiect inițiat de bibliotecarul Scolii Smart Kids, Diana Iancu

Dragi părinți,

Suntem preocupați constant să oferim copiilor noștri experiențe de calitate, care să adauge zi de zi câte o cărămidă la o educație solidă, autentică. De aceea ne-am gândit să inițiem un proiect care să ne implice pe toți (elevi, părinți, școală) prin care să încurajăm bunul obicei al cititului și care să ne încarce copiii cu energie pozitivă. Iată despre ce este vorba:

Sunt cărți care te fac să treci un prag. Care te ajută să crești. Cărți care schimbă ceva în tine. Atât de profund încât îți poți aminti cu precizie acel moment. Îți amintești cum, acel pasaj din acea carte te-a făcut să vezi lumea altfel. Sunt cărți care te fac mare. Pentru fiecare, altă carte, dar același sentiment constant: aceasta este cartea care, pe mine, m-a făcut mare. 

E o experiență ce îți rămâne întipărită în memorie și pe care, cu siguranță ai vrea s-o împărtășești copilului tău. E cartea pe care i-o recomanzi din suflet, pe care ai dori să o citească și apoi să puteți discuta despre ea. E un moment pe care i-l poți dărui copilului tău și copiilor din jurul lui.

Ce-ar fi dacă, în aceste zile, ne-am găsi câteva momente să ne gândim la acea carte și i-am vorbi copilului nostru despre ea? Ce-ar fi dacă am duce aceasta experiență și mai departe? Și am împărtăși, această mărturisire noi, părinții Școlii Smart Kids?

Ne-am gândit să facem loc unui raft de suflet în biblioteca Smart Kids, „Raftul cărților care te fac mare”, alcătuit pe baza recomandărilor părinților. Așa că ne-am bucura dacă ne-ați transmite titlul cărții care înseamnă atât de mult pentru dumneavoastră, iar noi i-am găsi un loc special în acel raft. Ne-am bucura și mai mult dacă ne-ați trimite și câteva gânduri legate de acea carte. Pot fi scrise sau înregistrate cu telefonul (video sau audio). Cu siguranță, copiii se vor bucura de această prețioasă recomandare de lectură. Noi ne propunem să-i încurajăm pe copii să citească toate aceste cărți și să-și împărtășească experiențele personale legate de aceste lecturi. Credem cu putere că acest demers i-ar ajuta în dezvoltarea personală. Dacă și dumneavoastră credeți că această experiență le-ar fi folositoare, vă așteptăm începând de acum recomandările de lectură, cu promisiunea că vă vom ține la curent cu evoluția acestui proiect care nouă ne este foarte drag.

Un gând despre „Cartea care m-a făcut mare – Un proiect inițiat de bibliotecarul Scolii Smart Kids, Diana Iancu

  1. ‘Fetita pe care au lasat-o in urma’ – Roxanne Veletzos
    Adecvata mai mult pt copiii de gimnaziu! Cartea descrie o poveste adevarata a unei fetite, intr-un Bucuresti care trece prin Al II-lea Razboi Mondial, urmat de instaurarea regimului comunist. E intr-adevar o carte care te face mare si te imbogateste pt ca te pune in postura de a trai odata cu personajele, in vremuri lipsite de libertatea (de orice fel) si de resursele nelimitate de care noi dispunem astazi … poate fara sa ne punem vreodata problema ca ele nu sunt un dat, si ca ar trebui sa le apreciem si sa le folosim cu responsabilitate.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: